Formació

Mapa no disponible

Data/Hora
Date(s) - 4 maig
10:00 - 14:00

Localització
Centro Psicológico R_Inicia

Categories


Docents:  Pilar Barbany, Àngels Codosero, Jesús Gràcia, Angelina Graell, Said El Kadaoui, Elizabeth Llorca, Francesc Sainz , Nuria Tomàs.

Pilar Barbany:

Psicòloga i Psicoterapeuta. Membre d’ ACPP i FEAP. Professora dels Màsters de l’ UdG i de l’ ACPP.

Àngels Codosero Medrano:

Psicòloga clínica i Psicoterapeuta Psicoanalítica. Professora màster perfeccionament. Membre d’ ACPP i FEAP. Autora diversos articles de psicoanàlisi relacional.

Jesús Gràcia:

Psicòleg Especialista en Psicologia Clínica. Membre de FEAP. President del Consell Directiu de l’ ACPP. Membre didàctic de l’ ACPP. Docent dels Màsters de l’ UdG i de l’ ACPP. Psicòleg clínic del CSMA de Sant Andreu, Barcelona. Especialista en vellesa.

Angelina Graell Amat:

Psicòloga i Psicoterapeuta. Membre de l’ ACPP i FEAP.

Saïd El Kadaoui:

Psicòleg. Psicoterapeuta ACPP. Docent UB i del Màsters de la UdG i   l’ ACPP. Especialista en Immigració. Autor de diversos llibres i articles.

Elizabeth Llorca:

Psicòloga  especialista  en  Clínica.  Psicoterapeuta  Didàctic  de  l’ ACPP.  Psicoanalista  SEP-IPA. Directora i Docent dels Màsters de la UdG i de l’ ACPP.

Francesc Sainz:

Doctor  en  Psicologia.  Especialista  en  Clínica.  Psicoanalista  SEP-IPA.  Psicoterapeuta  ACPP. Docent UB i Ramón Llull. Supervisor institucions públiques.

Núria Tomàs Bonet:

Psicòloga Especialista en Psicologia Clínica. Psicoterapeuta Didàctic de l’ ACPP i FEAP. Coordinadora i professora dels Màsters de la UdG i de l’ ACPP.

Adreçat a: A professionals interessats en les noves aportacions del Psicoanàlisis Relacional 

Objectius:  Iniciar-se en les idees bàsiques del psicoanàlisis Relacional

Continguts:

Dissabte 12 de Gener: Said El Kadaoui

 Patiment psíquic i migració. El factor relacional. Quan s’estudia el patiment psíquic lligat a la migració o la construcció identitària de les persones migrants, i molt especialment la dels seus fills, el component relacional esdevé un factor determinant. Totes les branques  de la psicoanàlisi que han estudiat aquest tema incideixen en aquest fet i, de forma molt rellevant, la psicoanàlisi relacional. En aquesta sessió del seminari ho podrem veure a través de al presentació del cas clínic i de l’estudi d’alguns conceptes rellevants.

Dissabte 2 de Febrer: Pilar Barbany

Teoria de l’ Aferrament: La importància que des de la psicoanàlisi relacional es dóna a les primeres relacions. Bowlby: A què ens referim quan parlem d’aferrament. Mary Ainsworth i diferents tipus d’aferrament. Aportacions de Daniel Siegel a la teoria. Aportacions d’Allan Shore (confluència entre neurociència i teoria de Kohut). Relació entre aferrament i intersubjectivitat.  Aplicació de la teoria d’aferrament en la psicoteràpia.  Actitud del terapeuta que té aquesta teoria en la seva ment.

Dissabte 2 de Març: Jesús Gracia

Heinz Kohut (1913 – 1981) va ser un psicoanalista de transició entre la psicoanàlisi clàssica i la psicoanàlisis relacional. Va re formular concepcions  de la teoria psicoanalítica que dins de la societat psicoanalítica semblaven inqüestionables, tals com la universalitat del complexa d’Édip, la teoria pulsional i la teoria de la pulsió de mort entre d’altres. Considera que és la cooperació intergeracional el que representa un funcionament sà, i no la rivalitat com apareix en el mite d’Édip, i la satisfacció joiosa pel creixement de les noves generacions, tal com expressa el mite d’Ulisses en la seva relació amb el seu fill Telemac. Una de les seves principals aportacions ha estat la de considerar l’empatia l’eix essencial de la tècnica psicoanalítica, obrint la possibilitat al tractament de trastorns de la personalitat que fins llavors es consideraven refractaris al tractament psicoanalític.

Dissabte 13 d’Abril: Núria Tomàs

De la Psicoanàlisi clàssica a la Psicoanàlisi relacional. Què és la Psicoanàlisi relacional? Definició i recorregut per l’evolució dels diferents conceptes: De la tècnica a la pràctica, de l’esser individual a l’esser relacional, revisió de la teoria pulsional, del concepte d’interpretació com agent principal de canvi versus la relació, revisió sobre les normes clàssiques: anonimat, abstinència i neutralitat. Evolució de la concepció sobre l’enquadrament

Dissabte 4 de Maig: Angelina Graell

Aproximació a la teoria de la mentalització: Què és la mentalització?. Diferència entre processos i continguts. Els quatre dominis de la mentalització. Teoria de la ment. Polaritats de la mentalització. Modes prementalitzats. Psicoanàlisi i mentalització.

 Dissabte 8 de Juny: Francesc Sainz

La Psicoanàlisi Relacional en Espanya. Winnicott i la perspectiva relacional en la psicoanàlisi.  Relació pacient-terapeuta: Asimetria i mutualitat. L’experiència terapèutica amb  un analista  suficient e incipientment bo . Les experiències transicionals, el joc i la interpretació. La ment, emoció i cos i  el paper de la mirada com a mirall.

Metodologia:

Les primeres dues hores de cada taller el docent exposarà conceptes teòrics per reflexionar entre tots i les dues hora restants es treballarà amb material clínic que aportaran els participants. L’objectiu serà pensar sobre quin model té el terapeuta en la ment i les diferents maneres d’abordar-lo.

Lloc: Al Centre Psicológico R-Inicia C/ Felip Pedrell, 12 Esc. 2 1r 1a 43005 Tarragona

Dates: Dissabtes, 12 de gener, 2 de febrer, 2 de març, 13 d’abril, 4 de maig i 8 de juny de 2019

Horari: de 10 a 14 hores.

Durada: 24 hores lectives.

Preu : associats 216 €. No associats 336€.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ:

Us podeu inscriure en el seminari omplint el formulari d’inscripció, sol·licitar-lo a  Secretaria  trucant al  93 212 78 96 (Marga), o enviant un e-mail  secretaria@psicoterapeuta.org

CALENDARI
<< juny 2019 >>
DlDtDcDjDvDsDg
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30