Seminaris i Tallers

Tests Projectius Gràfics: Curs Presencial

Docent: Martha Ortega Minaya

Breu explicació de la docent:

Martha Ortega Minaya: Doctora en Psicologia. Especialitzada en Psicologia Clínica. Títol d’Experta en Rorschach i Mètodes Projectius per la Societat Espanyola del Rorschach i Mètodes Projectius (SERYMP). Docent de Tècniques Projectives. Acreditada com psicoterapeuta (FEAP) i Membre de Ple Dret per l’ACPP-AEPP i EFPP, SERYMP i SCRIMP (Societat Catalana del Rorschach i Mètodes Projectius). Membre Ordinari, Grup Psicoanalític de Barcelona (GPB).

Adreçat a: Psicòlegs clínics, psicoterapeutes i professionals de la Salut Mental.

Objectius:

OBJECTIU GENERAL: Difondre la importància d’una bona tècnica en l’aplicació dels test gràfics.

 • Nivell I: Obtenir un coneixement teòric- pràctic de les eines gràfiques més populars i usuals en una exploració psicològica.
 • Nivell II: Utilitzar diferents proves, aplicar-les i obtenir hipòtesis diagnòstiques sobre el subjecte i/o del seu pronòstic evolutiu (diferenciació entre conflictes funcionals i estructurals).
 • Nivell III: Obtenir uns coneixements pràctics sobre la integració diagnòstica final i com aquesta s’integra i elabora per escrit en un informe.

Continguts del seminari:

 • NIVELL I: ETAPES EVOLUTIVES EN RELACIÓ ALS GRÀFICS. Fonaments del llenguatge gràfic. Correspondència entre el desenvolupament cronològic – evolutiu i les funcions del pensament. Aspectes tècnics de l’Administració. Criteris: Interpretació dels gràfics. Test Projectius Gràfics: H.T.P. (2), T. Animal i T. Família, entre els més significatius.
 • NIVELL II: PRODUCCIONS GRÀFIQUES QUE RESPONEN A ÍNDEXS PSICOPATOLÒGICS. Els Test Gràfics: utilitat com a eina psicodiagnòstica, de pronòstic evolutiu i d’intervenció específica professional. Estudi de casos pràctics a través dels Gràfics sobre: trastorns i dificultats en l’aprenentatge en la infància i adolescència, crisis normals i desorganitzacions severes en l’adolescència i característiques pròpies de trastorns greus de personalitat.
 • NIVELL III: TALLER GRÀFICS I INFORMES PSICOLÒGICS. Aspectes tècnics bàsics de l’administració, en casos pràctics, utilitzant els Test Projectius Gràfics. Reconèixer els ítems gràfics de solucionada validesa que fonamentin una aproximació diagnòstica. Enllaços amb la producció verbal i interpretació conjunta dels elements que reforçaran els criteris avaluatius de la personalitat. Obtenir uns coneixements pràctics sobre la integració de resultats per a elaborar per escrit un informe.

 

Metodologia:

Nivell I:

Curs eminentment pràctic a partir d’una exposició teòric – clínica dels Gràfics. Estudi de casos il·lustratius i referències bibliogràfiques amb participació interactiva dels alumnes i docent.

El programa es desenvolupa en Mòduls que constitueixen cadascun una unitat. Cada classe tindrà una durada d’1h i mitja. .

Estructura dels continguts: El programa serà desenvolupat en un total de trenta-sis hores a través de tres Nivells independents. Cada Nivell I constarà de dotze hores. En les dues primeres hores en cada Nivell s’oferiran tàctiques didàctiques que facilitin la interacció virtual, presentació de casos d’anàlisis i explicació del desenvolupament tutorial individual i organització grupal d’intervenció. Revisió del material de treball prèviament facilitat i en les hores següents el desenvolupament del programa.

Dates:

 • Nivell I: 30 de novembre,  14 i 21 de desembre de 2023. 11,18 i 25 de gener, 1 i 8 de febrer de 2024.
  • Nivel II: 13 i 27 d’abril; 4 i 11 de maig de 2024.
  • Nivel III: 25 de maig i 1,8 i 22 de juny de 2024.
  • Horari: Dissabte de 10 a 13 hores Total hores:  36 hores (12 sessions) (Aula virtual)

Format: Presencial

Preu:  Associats 324€ ; No associats 504€

 • Condicions d’Assistència: Els alumnes que necessitin completar la seva formació en qualsevol dels tres Nivells (I, II i III) poden incorporar-se directament al Nivell i Mòdul que sol·licitin presentant el Certificat que correspongui.És imprescindible haver cursat els Nivells anteriors, o tenir-los convalidats per a assistir als Nivells II i III. Convalidació: Els alumnes que acreditin tenir adquirits els coneixements teòric- pràctics post-universitaris dels Nivells I i II hauran de presentar un certificat que especifiqui el temari i durada del curs com a requisit per a obtenir la valoració, per part de l’ACPP, que li permeti o no, accedir segons la convalidació que correspongui.Els assistents que desitgin obtenir el Certificat acreditatiu per Nivell  hauran d’assistir al programa complet de Nivell.  I per a obtenir el Certificat acreditatiu del Seminari és imprescindible haver assistit als tres nivells (total 36 hores).
 • INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ: Us podeu inscriure al seminari omplint el formulari d’inscripció o demanar més informació a la Secretaria de l’ACPP (Noemí):
 • → 📧 secretaria@psicoterapeuta.org
 • → 📞 93.212.78.96
 • →  📱 663.46.17.83
Descarrega’t el programa del curs
Tests Projectius Gràfics: Curs Presencial
Adreçat a Psicòlegs clínics, psicoterapeutes i professionals de la Salut Mental.
Dates

 • Nivell I: 30 de novembre,  14 i 21 de desembre de 2023. 11,18 i 25 de gener, 1 i 8 de febrer de 2024.

 • Nivel II: 13 i 27 d’abril; 4 i 11 de maig de 2024.

 • Nivel III: 25 de maig i 1,8 i 22 de juny de 2024Horaris Dissabte de 10 a 13 hores
Lloc Plaça Bonanova, 11 entresòl 2a
08022 Barcelona
Categoria Seminaris i Tallers
Total hores 36
Núm. sessions 12
Preu Associats 324€ ; No associats 504€
ASSISTIR
INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ
INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ: Us podeu inscriure en el seminari omplint el formulari d’inscripció, sol·licitar-lo a secretaria trucant al 93.212.78.96/663.46.17.83   (Noemí) o enviant un e-mail a secretaria@psicoterapeuta.org
Docent Martha Ortega Minaya
TAMBÉ ET POT INTERESSAR
Seminaris i Tallers 30 novembre - 20 juny
TERÀPIA DE FAMÍLIA
*****CURS RECONEGUT PER LA FORMACIÓ DE PSICOTERAPEUTA PSICOANALÍTIC*****   Docents: Pere Jaume Serra i Joan Manuel Blanqué Breu explicació dels docents: Pere Jaume Serra: Psicòleg...
Seminaris i Tallers 19 octubre - 15 febrer
SUPERVISIÓ DE MATERIAL CLÍNIC EN GRUPS REDUÏTS
*****CURS RECONEGUT PER LA FORMACIÓ DE PSICOTERAPEUTA PSICOANALÍTIC*****   Docents: Cada sessió estarà conduïda per un docent acreditat amb funció didacta i de supervisió de...
Seminaris i Tallers 15 març - 12 juliol
PSICOPATOLOGIES BASADES EN LES FALLES DEL NARCISIS...
*****CURS RECONEGUT PER LA FORMACIÓ DE PSICOTERAPEUTA PSICOANALÍTIC*****   El Narcisisme està a la base de nombrosos trastorns psicopatològics: Patologia Borderline, Perversions, Addiccions, Psicopaties, etc....
Seminaris i Tallers 19 octubre - 12 juliol
COM INTERVENIR DES DE LA PSICOTERÀPIA PSICOANALÍ...
*****CURS RECONEGUT PER LA FORMACIÓ DE PSICOTERAPEUTA PSICOANALÍTIC***** Al llarg de la vida es poden donar diferents experiències o situacions vitals que, ja sigui per...