Seminaris i Tallers

TESTS PROJECTIUS GRÀFICS: Curs Online

♦Docent: Martha Ortega Minaya: Doctora en Psicologia. Especialitzada en Psicologia Clínica. Títol d’Experta en Rorschach i Mètodes Projectius per la Societat Espanyola del Rorschach i Mètodes Projectius (SERYMP). Docent de Tècniques Projectives. Acreditada com psicoterapeuta (FEAP) i Membre de Ple Dret per l’ACPP-AEPP i EFPP, SERYMP i SCRIMP (Societat Catalana del Rorschach i Mètodes Projectius).

♦Adreçat a: Psicòlegs clínics, psicoterapeutes i professionals de la Salut Mental.

♦Objectiu General:   Difondre la importància d’una bona tècnica en l’aplicació dels test gràfics.

 • Nivell I: Obtenir un coneixement teòric- pràctic de les eines gràfiques més populars i usuals en una exploració psicològica.
 • Nivell II: Utilitzar diferents proves, aplicar-les i obtenir hipòtesis diagnòstiques sobre el subjecte i/o del seu pronòstic evolutiu (diferenciació entre conflictes funcionals i estructurals).
 • Nivell III: Obtenir uns coneixements pràctics sobre la integració diagnòstica final i com aquesta s’integra i elabora per escrit en un informe.
  • Contingut del seminari:
  • NIVELL I: ETAPES EVOLUTIVES EN RELACIÓ Als GRÀFICS. Fonaments del llenguatge gràfic. Correspondència entre el desenvolupament cronològic – evolutiu i les funcions del pensament. Aspectes tècnics de l’Administració. Criteris: Interpretació dels gràfics. Test Projectius Gràfics: H.T.P. (2), T. Animal i T. Família, entre els més significatius.NIVELL II: PRODUCCIONS GRÀFIQUES QUE RESPONEN A ÍNDEXS PSICOPATOLÒGICS. Els Test Gràfics: utilitat com a eina psicodiagnòstica, de pronòstic evolutiu i d’intervenció específica professional. Estudi de casos pràctics a través dels Gràfics sobre: trastorns i dificultats en l’aprenentatge en la infància i adolescència, crisis normals i desorganitzacions severes en l’adolescència i característiques pròpies de trastorns greus de personalitat.NIVELL III: TALLER GRÀFICS I INFORMES PSICOLÒGICS. Aspectes tècnics bàsics de l’administració, en casos pràctics, utilitzant els Test Projectius Gràfics. Reconèixer els ítems gràfics de solucionada validesa que fonamentin una aproximació diagnòstica. Enllaços amb la producció verbal i interpretació conjunta dels elements que reforçaran els criteris avaluatius de la personalitat. Obtenir uns coneixements pràctics sobre la integració de resultats per a elaborar per escrit un informe.
  • Metodologia:Nivells I, II i III:
   • Curs eminentment pràctic a partir d’una exposició teòric – clínica dels Gràfics. Estudi de casos il·lustratius i referències bibliogràfiques amb participació interactiva dels alumnes i docent.
   • El programa es desenvolupa en Mòduls que constitueixen cadascun una unitat. Cada classe tindrà una durada de dues hores.
   • Estructura dels continguts: El programa serà desenvolupat en un total de trenta-sis hores a través de tres Nivells independents. Cada nivell constarà de dotze hores. En les dues primeres hores en cada Nivell s’oferiran tàctiques didàctiques que facilitin la interacció virtual, presentació de casos d’anàlisis i explicació del desenvolupament tutorial individual i organització grupal d’intervenció. Revisió del material de treball prèviament facilitat i en les hores següents el desenvolupament del programa.
  • Dates:
  • Nivell I: 5 i 26 d’octubre; 9 i 30 de novembre; 14 i 21 de desembre de 2021
  • Nivel II: 8, 15 i 22 de febrer; 8, 15 i 22 de març de 2022
  • Nivel III: 5 i 26 d’abril; 10 i 24 de maig; 14 i 28 de juny de 2022
 • ♦Horari: 19 a 21h
 • ♦Format: Online
 • ♦Total hores: 36 hores (18 sessions) (Aula virtual)

Preu: Associats 324€ ; No associats 504€

 

Condicions d’Assistència: Els alumnes que necessitin completar la seva formació en qualsevol dels tres Nivells (I, II i III) poden incorporar-se directament al Nivell i Mòdul que sol·licitin presentant el Certificat que correspongui.

És imprescindible haver cursat els Nivells anteriors, o tenir-los convalidats per a assistir als Nivells II i III.

Convalidació: Els alumnes que acreditin tenir adquirits els coneixements teòric- pràctics post-universitaris dels Nivells I i II hauran de presentar un certificat que especifiqui el temari i durada del curs com a requisit per a obtenir la valoració, per part de l’ACPP, que li permeti o no, accedir segons la convalidació que correspongui.

 • Els assistents que desitgin obtenir el Certificat acreditatiu per Nivell hauran d’assistir al programa complet de Nivell. I per a obtenir el Certificat acreditatiu del Seminari és imprescindible haver assistit als tres nivells (total 36 hores).

 

 • INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ: Us podeu inscriure al seminari omplint el formulari d’inscripció o demanar més informació a la Secretaria de l’ACPP (Camila):
 • 📧 secretaria@psicoterapeuta.org
 • → 📞 93.212.78.96
 • →  📱 663.46.17.83
Descarrega’t el programa del curs
TESTS PROJECTIUS GRÀFICS: Curs Online
Adreçat a Psicòlegs clínics, psicoterapeutes i professionals de la Salut Mental.
Dates Nivell I: 5 i 26 d’octubre; 9 i 30 de novembre; 14 i 21 de desembre de 2021
Nivel II: 8, 15 i 22 de febrer; 8, 15 i 22 de març de 2022
Nivel III: 5 i 26 d'abril; 10 i 24 de maig; 14 i 28 de juny de 2022
Horaris 19 a 21h
Lloc Plaça Bonanova, 11 entresòl 2a
08022 Barcelona
Categoria Seminaris i Tallers
Total hores 36h
Núm. sessions 18
Preu Associats 324€ ; No associats 504€
ASSISTIR
INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ:
Us podeu inscriure en el seminari omplint el formulari d’inscripció, sol·licitar-lo a secretaria trucant al 93.212.78.96 (Camila) o enviant un e-mail a secretaria@psicoterapeuta.org
Docent Martha Ortega
TAMBÉ ET POT INTERESSAR
Seminaris i Tallers 28 juny
CONFERÈNCIA 2N DIJOUS “Memòria històrica:...
Dijous, 14 de març de 2023, 20.00 h   La història familiar es transmet als nous membres i passa a formar part dels seus continguts...
Conferències 14 març
Epigenètica, criança i psiconeurodesenvolupament
Docent: Eugènia Monrós i Marín Breu explicació de la docent: Eugènia Monrós i Marín: Doctora en Biologia acreditada en Genètica Humana i Psicoterapeuta acreditada per...
Seminaris i Tallers 13 abril
L’atenció psicològica a dones a partir de la m...
Docent: Gemma Cánovas Sau. Breu explicació de la docent: Gemma Cánovas Sau. Psicòloga Clínica-Psicoterapeuta acreditada FEAP-Europsy; especialitzada en psicologia de les dones, criança i maternitat. Objectius:...
Seminaris i Tallers 12 febrer - 24 febrer
Psicopatologia de les relacions de parella
NOVES DATES!!! Docent: Pere Jaume Serra Breu explicació del docent: Pere Jaume Serra:  Psicòleg Clínic. Membre amb funcions didàctiques de l’ACPP. Professor dels Màsters Semipresencial...