Seminaris i Tallers

TESTS PROJECTIUS GRÀFICS: Curs online

Docent: Martha Ortega Minaya

Martha Ortega Minaya: Doctora en Psicologia. Especialitzada en Psicologia Clínica. Títol d’Experta en Rorschach i Mètodes Projectius per la Societat Espanyola del Rorschach i Mè-todes Projectius (SERYMP). Docent de Tècniques Projectives. Acreditada com psicoterapeu-ta (FEAP) i Membre de Ple Dret per l’ACPP-AEPP i EFPP, SERYMP i SCRIMP (Societat Catala-na del Rorschach i Mètodes Projectius).

Adreçat a: Psicòlegs clínics, psicoterapeutes i professionals de la Salut Mental i Educació.

Objectius:
OBJECTIU GENERAL: Difondre la importància d’una bona tècnica en l’aplicació dels test grà-fics.
♦Nivell I: Obtenir un coneixement teòric- pràctic de les eines gràfiques més populars i usuals en una exploració psicològica.
♦Nivell II: Utilitzar diferents proves, aplicar-les i obtenir hipòtesis diagnòstiques so-bre el subjecte i/o del seu pronòstic evolutiu (diferenciació entre conflictes funcio-nals i estructurals).
♦Nivell III: Obtenir uns coneixements pràctics sobre la integració diagnòstica final i com aquesta s’integra i elabora per escrit en un informe.

Continguts del seminari:
NIVELL I: ETAPES EVOLUTIVES EN RELACIÓ Als GRÀFICS. Fonaments del llenguatge gràfic. Correspondència entre el desenvolupament cronològic – evolutiu i les funcions del pensa-ment. Aspectes tècnics de l’Administració. Criteris: Interpretació dels gràfics. Test Projec-tius Gràfics: H.T.P. (2), T. Animal i T. Família, entre els més significatius.
NIVELL II: PRODUCCIONS GRÀFIQUES QUE RESPONEN A ÍNDEXS PSICOPATOLÒGICS. Els Test Gràfics: utilitat com a eina psicodiagnòstica, de pronòstic evolutiu i d’intervenció específica professional. Estudi de casos pràctics a través dels Gràfics sobre: trastorns i dificultats en l’aprenentatge en la infància i adolescència, crisis normals i desorganitzacions severes en l’adolescència i característiques pròpies de trastorns greus de personalitat.
NIVELL III: TALLER GRÀFICS I INFORMES PSICOLÒGICS. Aspectes tècnics bàsics de l’adminis-tració, en casos pràctics, utilitzant els Test Projectius Gràfics. Reconèixer els ítems gràfics de solucionada validesa que fonamentin una aproximació diagnòstica. Enllaços amb la pro-ducció verbal i interpretació conjunta dels elements que reforçaran els criteris avaluatius de la personalitat. Obtenir uns coneixements pràctics sobre la integració de resultats per a elaborar per escrit un informe.

Metodologia:
Nivells I, II i III:
♦Curs eminentment pràctic a partir d’una exposició teòric – clínica dels Gràfics. Estudi de casos il·lustratius i referències bibliogràfiques amb participació interactiva dels alumnes i docent.
♦Estructura dels continguts: El programa serà desenvolupat en un total de trenta-quatre hores a través de tres Nivells independents. El Nivell I constarà de dotze hores, el Nivell II també de dotze hores i el Nivell III de deu hores. En les dues primeres hores en cada Nivell s’oferiran tàctiques didàctiques que facilitin la interacció virtual, presentació de casos d’anàlisis i explicació del desenvolupament tutorial individual i organització grupal d’intervenció. Revisió del material de treball prèviament facilitat i en les hores següents el desenvolupament del programa.

Dates:
Nivell I: 15 de desembre de 2020; 12 i 26 de gener, 9 i 23 de febrer i 2 de març de 2021.
Nivell II: 16 i 30 de març; 13, 20 i 27 d’abril i 11 de maig 2021.
Nivell III: 18 i 25 de maig; 8, 15, 22 i 29 de juny 2021.

Horari: 19 a 21h

Total hores: 36 hores (18 sessions)

Preu: Associats 324€ ; No associats 504€

Format: Online

Condicions d’Assistència: Els alumnes que necessitin completar la seva formació en qualsevol dels tres Nivells (I, II i III) poden incorporar-se directament al Nivell que sol·licitin presentant el Certificat que correspongui al Mòdul que ha assistit i que se li pugui indicar la data d’incorporació en el programa corresponent.

Convalidació: Els alumnes que acreditin tenir adquirits els coneixements teòric- pràctics de Nivell,  mitjançant un certificat que especifiqui el temari i durada dels cursos, poden accedir directament al Nivell que se li convalidi i la data que correspongui al Mòdul.

Els assistents que desitgin obtenir el Certificat acreditatiu per Nivell hauran d’assistir al programa complet de Nivell. I per a obtenir el Certificat acreditatiu del Seminari és imprescindible haver assistit als tres nivells (total 34 hores). En conseqüència el pagament del curs serà per Nivells sense cap increment en el preu.

 

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ:
Us podeu inscriure en el seminari omplint el formulari d’inscripció, sol·licitar-lo a secretaria trucant al 93.212.78.96 (Camila) o enviant un e-mail a secretaria@psicoterapeuta.org

Descarrega’t el programa del curs
TESTS PROJECTIUS GRÀFICS: Curs online
Adreçat a Psicòlegs clínics, psicoterapeutes i professionals de la Salut Mental i Educació.
Dates Nivell I: 15 de desembre de 2020; 12 i 26 de gener, 9 i 23 de febrer i 2 de març de 2021.
Nivell II: 16 i 30 de març; 13, 20 i 27 d’abril i 11 de maig 2021.
Nivell III: 18 i 25 de maig; 8, 15, 22 i 29 de juny 2021.
Horaris 19 a 21h
Lloc

Categoria Seminaris i Tallers
Total hores 36h
Núm. sessions 18
Preu Associats 324€ ; No associats 504€
ASSISTIR
INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ:
Us podeu inscriure en el seminari omplint el formulari d’inscripció, sol·licitar-lo a secretaria trucant al 93.212.78.96 (Camila) o enviant un e-mail a secretaria@psicoterapeuta.org
Docent Martha Ortega
TAMBÉ ET POT INTERESSAR
Seminaris i Tallers 15 desembre
Conferència 2n dijous “Una aproximació a l...
Dijous, 10 de juny de 2021, 19.30 h La finalitat d’aquesta aportació és apropar-nos als termes i continguts d’aquesta quarta força psiquista considerant la seva història. ...
Conferències 10 juny
Conferència 2n dijous “Actualització de co...
Dijous, 13 de maig de 2021, 19.30 h En aquesta ocasió la conferenciant parlarà una mica d'història de la sexualitat femenina i masculina dins la...
Conferències 13 maig
Conferència 2n dijous “Psicoteràpia on-lin...
Dijous, 11 de febrer de 2021, 19.30 h La nova situació imposada per la Covid19 ha fet que les i els professionals que exercim com...
Conferències 11 febrer
Conferència 2n dijous “Reflexions sobre l’apl...
Dijous, 14 de gener de 2021, 19.30 h L´atenció psicològica a les dones requereix incorporar un enfoc de gènere que contempli els factors específics implicats....