Publicacions

13 maig
IDENTITATS SEXUALS La diversitat en l’àmbit psicoterapèutic

PRESENTACIÓ:

Us presentem una nova Jornada organitzada per l’ACPP a comarques, aquesta vegada a Granollers, la capital del Vallès Oriental.

En aquesta Jornada volem reflexionar sobre la identitat sexual per tractar de comprendre la diversitat que observem en l’àrea de les relacions sexo-afectives.

El proper 17 de maig farà 25 anys que l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va deixar de considerar l’homosexualitat com un trastorn mental. No passa el mateix amb la disfòria de gènere, la qual encara està contemplada en els manuals de psicopatologia.

En el nostre país, la legalitat empara el matrimoni i la parentalitat entre persones del mateix sexe. Malgrat això, observem comportaments homòfobs tant en l’àrea social, com individual i ens preguntem si de vegades són fruit del desconeixement.

Els psicoterapeutes tenim davant nostre una complexitat que, lluny de defugir-la, la volem abordar en aquesta Jornada amb ment oberta, amb el desig de conèixer, debatre i compartir les experiències per poder evolucionar en el nostre ofici de la comprensió de la ment.

Volem agrair als professionals de la salut mental del grup CESMVA (Centre d’estudis en salut mental del Vallès) i a l’Hospital General de Granollers la seva col·laboració en la organització de la Jornada.

L’ACPP, Associació Catalana de Psicoteràpia Psicoanalítica, fundada l’any 1986, és un col·lectiu constituït per psicoterapeutes d’orientació psicoanalítica amb una àmplia formació i experiència clínica que treballen en diversos àmbits de la salut mental, en el camp privat i públic. Està vinculada a la FEAP (Federació Espanyola d’Associacions de Psicoterapeutes) que agrupa els psicoterapeutes de diversos models teòrics de tot l’Estat, a l’AEPP (Associació Espanyola de Psicoteràpia Psicoanalítica) que agrupa els psicoterapeutes d’orientació psicoanalítica de l’Estat espanyol i a l’EFPP (European Federation for Psychoanalytic Psychotherapy).

Des de l’any 1994, l’ACPP organitza una formació per psicoterapeutes d’orientació psicoanalítica seguint els criteris de l’EFPP. Els Màsters i Seminaris estan adreçats a metges, psicòlegs i altres professionals de la salut mental que vulguin tenir un coneixement del pensament i de la psicoteràpia psicoanalítica.

Programa

9h. Recepció i lliurament de la documentació.

9:15 Inauguració. A càrrec de Jesús Gràcia. Psicòleg clínic. Membre didacta de l’ACPP. Docent dels Màsters de l’UdG i de l’ACPP. President del Consell Directiu de l’ACPP.

Presentació a càrrec del Sr. Josep Mayoral, Alcalde de Granollers.

9:45 Conferència:

Dificultats identitàries en persones LGTBI. Homofòbia i transfòbia. interioritzada. A càrrec d’Araceli Baíllo. Psicòloga Sanitària i Psicoterapeuta. Membre d’ACPP i FEAP. Directora del Centre Psicològic R-Inicia i coordinadora del grup de treball Psicologia Afirmativa LGTBI, del COPC de Tarragona. www.rinicia.com

10:45 Col·loqui. Moderadora: Marisol Matamoros. Psicòloga clínica. Psicoterapeuta. Secretària del Consell Directiu de l’ACPP.

11:15 Pausa cafè.

11:45 Taula:

  • Quan el pare abandona: camins diversos en la recerca d’una identitat. A càrrec de Maisa Campos. Psicòloga Sanitària. Psicoterapeuta avalada per l’ACPP i FEAP. Reconeixement Europsy. Membre de CESMVA. Treballa en l’àmbit privat. www.maisacampospsicologia.com.

  • Una dona davant d’una altra: Integrant els aspectes masculins i femenins. A càrrec de Susanna Tres Coca. Psicòloga sanitària. Psicoterapeuta avalada per FEAP. Reconeixement Europsy. Treballa en l’àmbit privat i en el Centre ABB de trastorns alimentaris. www.susannatres.com.

  • Aquest cos no soc jo. A càrrec d’Olga Lopez Valle. Psicòloga sanitària. Psicoterapeuta avalada per l’ACPP i FEAP. Reconeixement Europsy. Vicepresidenta del Consell Directiu de l’ACPP. Treballa en àmbit privat.

13:15 Col·loqui. Moderadora: Paola Picardo. Psicòloga. Màster en psicoteràpia psicoanalítica.

14:00 Cloenda, a càrrec de Xavier Pérez i Pérez. Psicòleg Sanitari. Psicoterapeuta (FEAP, ACPP). Compagina l’activitat privada amb la direcció de l’àrea de Qualitat, Seguretat i Compliment en una empresa de l’àmbit de la societat de la informació.

14: 15 Dinar opcional

QUOTES D’INSCRIPCIÓ

Alumnes i membre de l´ACPP ___15 €

No associats ________________20 €

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

Secretària:

Marga Torrens

Telèfon: 93 212 78 96

E-mail: master.semipresencial.dissabte@psicoterapeuta.org

Horari d’atenció al públic:

Dilluns, dimecres i divendres

08.00 a 15.00 hores

Forma de pagament:

Ingrés o transferència bancària (concepte Nom i Jornada Granollers) al següent número de compte:

BBVA: ES23 0182 3169 21 0200120943

(Adjuntar comprovant de pagament amb el full d’inscripció adjunt)

Comitè organitzador:    Comitè científic:

Araceli Baillo                     Pilar Barbany

Pilar Barbany                     Elizabeth Llorca

Maisa Campos                    Núria Tomàs

Elizabeth Llorca

Núria Tomàs

Entitats col·laboradores:

Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet

Centre Psicològic R-Inicia.

Espai d’artteràpia.

Fundació Ferran Angulo.

Sant Pere Claver Fundació Sanitària.