Seminaris i Tallers

TROBADA INTERDISCIPLINÀRIA des de l’Aplicació de Tècniques Projectives (Gràfiques, Temàtiques, Rorschach i Hora de Joc (Infància amb Pares, Adolescents i Adults)

Docents: Martha Ortega Minaya i Pilar Vilagut Macià.

 

Breu explicació de la docent:

Martha Ortega Minaya: Doctora en Psicologia. Especialitzada en Psicologia Clínica. Títol d’Experta en Rorschach i Mètodes Projectius per la Societat Espanyola del Rorschach i Mètodes Projectius (SERYMP). Docent de Tècniques Projectives. Acreditada com psicoterapeuta (FEAP) i Membre de Ple Dret per l’ACPP-AEPP i EFPP, SERYMP i SCRIMP (Societat Catalana del Rorschach i Mètodes Projectius). Membre Ordinari, Grup Psicoanalític de Barcelona (GPB).

Pilar Vilagut Macià. Llicenciada en Magisteri per la Universitat Normal de Barcelona, especialitat de Pedagogia Terapèutica. Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Psicòloga Psicoterapeuta. Màster i postgrau en Psicoteràpia Psicoanalítica en l’ACPP. Membre Ordinari del Grup Psicoanalític de Barcelona (GPB). Publicacions en revistes especialitzades com EIPEA, Àmbits de Pedagogia, Agira, Graó, i CEIR. Experiència amb nens amb Trastorn de Personalitat i amb TEA.

 

Adreçat a: Psicòlegs Clínics, Psicoterapeutes i professionals de la Salut Mental amb formació dinàmica i psicoanalítica.

Objectius:

OBJECTIUS GENERALS:

 • Integració de l’anàlisi i interpretació de la bateria psicodiagnóstico triada.
 • Aconseguir fluïdesa en l’intercanvi interdisciplinari evitant la fragmentació en el relat.
 • Concebre el llenguatge com a mitjà vehicular de la relació interdisciplinària.
 • Configuració d’un enquadrament interdisciplinari que faciliti la complementació en la intervenció individual professional.
 • Adquirir maneres de percebre o no determinats fets psíquics que alteren i/o transformen el comportament del pacient que és analitzat per l’equip interdisciplinari.

 

OBJECTIUS ESPECÍFICS:

 • Elaborar hipòtesis diagnòstiques i/o pronòstic psicoevolutiu.
 • Obtenir coneixements pràctics sobre la integració psicodiagnòstica final i bases de contingut en un informe psicològic.
 • Formes per a identificar la conflictiva psíquica (comunicació verbal i no verbal) inicial i camps d’actuació professional.
 • Concebre la trobada interdisciplinària com la “altra mirada” sobre una realitat clínica.
 • Ajudar a esclarir la “cruïlla de funcions” que s’estableix en un equip interdisciplinari.
 • Aconseguir en el transcurs d’aquesta trobada l’aportació de “una segona mirada” sobre el material aportat i el procés iniciat i des d’aquesta perspectiva ampliar el registre clínic interdisciplinari.

Continguts del seminari:

 • Anàlisi de la tècnica aplicada en l’administració de la bateria psicodiagnóstica i contemplar si es produeix el criteri d’adaptació o excepció.
 • Diferenciar les crisis normals, les aguditzades en l’adolescència, i les d’altres desorganitzacions més pròpies de trastorns greus de personalitat, atenent la consulta específica de l’equip interdisciplinari.
 • Obtenir coneixements pràctics sobre la integració de resultats que facilitin elaborar una orientació professional, pronòstic i criteris avaluatius de personalitat.

Metodologia:

 • La Bateria de Psicodiagnóstico serà proposada per l’Equip Interdisciplinari, a través del seu representant (indispensable sigui qui hagi executat aquesta Bateria; o, en defecte d’això, les docents farien la presentació d’acord amb el perfil sol·licitat.
 • En el primer cas: el material es facilitarà escanejat, en JPG, una setmana abans.
 • En qualsevol de les dues propostes anteriors es contempla l’espai de debat/ discussió/ intercanvio.
 • La composició del grup serà determinada per l’equip interdisciplinari.
 • La Trobada Interdisciplinària constitueix una unitat desenvolupada en el temps de tres hores úniques.

Dates:  A determinar Curs Acadèmic 2023. Finalització juny 2024.

Horari: A determinar

Total hores: 3 hores (1 sessió)

Format: (1)Online; (2) Presencial; (3) Seu de la pròpia Institució.

Preu:  Associats 27€ ; No associats 42€

 

Donades les característiques de la proposta requerirà dirigir-se de manera específica a Institucions que treballin dins d’un Equip Interdisciplinari, per exemple: CDIAP, CSMIJ, CSMA, etc.

Agrair que la publicitat tingui més en compte la especificitat de qui va dirigit i no anònim

 

 • INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ: Us podeu inscriure al seminari omplint el formulari d’inscripció o demanar més informació a la Secretaria de l’ACPP (Noemí):
 • → 📧 secretaria@psicoterapeuta.org
 • → 📞 93.212.78.96
 • →  📱 663.46.17.83

 

Descarrega’t el programa del curs
TROBADA INTERDISCIPLINÀRIA des de l’Aplicació de Tècniques Projectives (Gràfiques, Temàtiques, Rorschach i Hora de Joc (Infància amb Pares, Adolescents i Adults)
Adreçat a Psicòlegs Clínics, Psicoterapeutes i professionals de la Salut Mental amb formació di-nàmica i psicoanalítica.
Dates A determinar Curs Acadèmic 2023. Finalització juny 2024.
Horaris A determinar
Lloc Plaça Bonanova, 11 entresòl 2a
08022 Barcelona
Categoria Seminaris i Tallers
Total hores 3
Núm. sessions 1
Preu Associats 27€ ; No associats 42€
ASSISTIR
INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ
INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ: Us podeu inscriure en el seminari omplint el formulari d’inscripció, sol·licitar-lo a secretaria trucant al 93.212.78.96/663.46.17.83  (Noemí) o enviant un e-mail a secretaria@psicoterapeuta.org  
Docent Martha Ortega Minaya i Pilar Vilagut Macià.
TAMBÉ ET POT INTERESSAR
Seminaris i Tallers 1 octubre - 30 juny
Psicoteràpia Psicoanalítica Grupal en infància,...
Docent: Ester Olivella Capellades Breu explicació de la docent: Ester Olivella Capellades: Llicenciada en Psicologia- itinerari clínica - per la Universitat de Barcelona. Psicòloga General...
Seminaris i Tallers 27 abril - 4 maig
CONFERÈNCIA 2N DIJOUS Salut mental i patologia d...
Dijous, 13 de juny de 2024, 20.00 h Les persones amb discapacitat intel·lectual poden presentar els mateixos trastorns psicopatològics  que la població general.  S’estima que ...
Conferències 13 juny
CONFERÈNCIA 2N DIJOUS Turbulència en les adolesc...
Dijous, 9 de maig de 2024, 20.00 h Les noies adolescents es troben en una situació paradoxal. Per una banda tenen més llibertat sexual i...
Conferències 9 maig
CONFERÈNCIA 2N DIJOUS “La abraçada dels av...
Dijous, 11 d'abril de 2024, 20.00 h La relació avis nets ocupa un lloc important en la vida de les persones. La autora tracta de...